|
|
|
* 4 db birsalma
* 400 g kristálycukor
* 1 db citrom leve
1. A birsalmákat alaposan megmossuk. Negyedekbe vágjuk, magházukat egy nagyon éles késsel eltávolítjuk. (Hámozni nem kell, azt főzés után sokkal könnyebb elintézni.)
2. Egy lábasba tesszük a birsalma cikkeket, fel... |
|
|
|
|
|
|
|
... fedő nélkül zsírjára sütjük, és tejszínnel meglocsolva, jól átforgatjuk. Sós vízben főtt cérnametélt a hozzáillő köret.
Birsalmás ragu
50 perc
Nehézség: 1
1 nagy birsalma (vagy birskörte), 50 dkg lapocka, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, cukor, 2 szem összetört szegfűszeg, késhegynyi őrölt fahéj, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors, só.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
BIRSALMASAJT!
* 4 db birsalma
* 400 g kristálycukor
* 1 db citrom leve
1. A birsalmákat alaposan megmossuk. Negyedekbe vágjuk, magházukat egy nagyon éles késsel eltávolítjuk. (Hámozni nem kell, azt főzés után sokkal könnyebb elintézni.)
2. Egy lábasba tesszük a birsalma cik... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg. birsalma,
50 dkg. kristálycukor,
50 dkg. finom liszt,
10 db tojás,
15 dkg. teavaj,
1 dl. rum,
1 db. citrom,
10 dkg. cukrozott gyümölcs,
csipetnyi só,
1 kiskanál fahéj.
10 dkg. habtej... |
|
|
|
|
|
|
|
|
* 4 db birsalma
* 400 g kristálycukor
* 1 db citrom leve
elkészítés
1. A birsalmákat alaposan megmossuk. Negyedekbe vágjuk, magházukat egy nagyon éles késsel eltávolítjuk. (Hámozni nem kell, azt főzés után sokkal könnyebb elintézni.)
2. Egy lábasb... |
|
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók 6 főre
* 4 db birsalma
* 400 g kristálycukor
* 1 db citrom leve
elkészítés
1. A birsalmákat alaposan megmossuk. Negyedekbe vágjuk, magházukat egy nagyon éles késsel eltávolítjuk. (Hámozni nem kell, azt főzés után sokkal könnyebb elintézni.... |
|
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók 6 főre
* 4 db birsalma
* 400 g kristálycukor
* 1 db citrom leve
elkészítés
1. A birsalmákat alaposan megmossuk. Negyedekbe vágjuk, magházukat egy nagyon éles késsel eltávolítjuk. (Hámozni nem kell, azt főzés után sokkal könnyebb elintézni.... |
|
|
|
|
|
|
|
...hozzávalók 6 főre
* 4 db birsalma
* 400 g kristálycukor
* 1 db citrom leve
elkészítés
1. A birsalmákat alaposan megmossuk. Negyedekbe vágjuk, magházukat egy nagyon éles késsel eltávolítjuk. (Hámozni nem kell, azt főzés után sokkal könnyebb elintézni.)|... |
|
|
|
|
|
|
|
... Burgonyapürével és párolt káposztával
tálalom.
Farkaslaki birsalmás csirke
Hozzávalók:
1 db csirke, olaj, 3 dl csirkehúsleves, 2 dl savanyú bor,
1 evőkanál méz, 4 db birsalma, petrezselyemlevél,
szegfűszeg, fahéj, só, bors.
- 58 -
A csirkét megtisztítom, megmosom, megsózom, hasüregét
bedörzsölöm egy kevés borssal, mély tűzál... |
|
|
|
|
|
|
|
hozzávalók 6 főre
4 db birsalma
400 g kristálycukor
1 db citrom leve
elkészítés
A birsalmákat alaposan megmossuk. Negyedekbe vágjuk, magházukat egy nagyon éles késsel eltávolítjuk. (Hámozni nem kell, azt főzés után sokkal könnyebb elintézni.)
... |
|
|
|
|
|
|
|
... kalácsot, viseltes fehérneműt vitt el mind a kosárkában, ha újat tudott, vagy szíve szerint elsajnálgatta a tekintetes asszonyt, és vele könnyezett a konyhalócán vagy babot szemelve a birsalmafa alatt. De a jó uzsonnás asztalnál is délután, a habos kávé, fonatos, házimogyorótorta meg cukrosbefőtt mellett is ezt tárgyalta a barátnék hada, önzetlen megindulással. Mamu megérte a telj... |
|
|
|
|
|
|
|
... káposztával
tálalom.
Farkaslaki birsalmás csirke
Hozzávalók:
1 db csirke, olaj, 3 dl csirkehúsleves, 2 dl savanyú bor,
1 evőkanál méz, 4 db birsalma, petrezselyemlevél,
szegfűszeg, fahéj, só, bors.
A csirkét megtisztítom, megmosom, megsózom, hasüregét
bedörzsölöm egy kevés borssal, mély tűzálló... |
|
|
|
|
|
|
|
hozzávalók 6 főre
4 db birsalma
400 g kristálycukor
1 db citrom leve
elkészítés
A birsalmákat alaposan megmossuk. Negyedekbe vágjuk, magházukat egy nagyon éles késsel eltávolítjuk. (Hámozni nem kell, azt főzés után sokkal könnyebb elint... |
|
|
|
|
|
|
|
Üregi Éva: Édeni régi étkek
Jó étvágyat!
Kertünk kincsei
Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!
Paprikás krumpli
Hozzávalók:
1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy
6-8... |
|
|
|
|
|
|
|
hozzávalók / 6 adag
80 dkg birs (alma)
400 g cukor
1 db citrom
elkészítés
A birsalmákat alaposan megmossuk. Negyedekbe vágjuk, magházukat egy nagyon éles késsel eltávolítjuk. (Hámozni nem kell, azt főzés után sokkal könnyebb elintézni.)... |
|
|
|
|
|